Senyalització sostenible als Càmpings de Girona

18 de juliol de 2022

Els Càmpings de Girona ho tenim clar, apostem pel planeta! Per això ens agrada cuidar el nostre entorn i utilitzar de manera intel·ligent els recursos del planeta.

Us imagineu passar unes vacances 100% sostenibles, amb un impacte ambiental gairebé zero i envoltats de naturalesa? A la Costa Brava i els Pirineus és possible si t’allotges de càmping, any rere any invertim per ser el model d’allotjament vacacional més sostenible.

Aquest any, volem involucrar a tots els campistes, i per això hem creat les etiquetes en format decàleg, per incentivar el comportament responsable en les nostres instal·lacions.

Us la presentem!

1. Tancar les aixetes

Sí, ho sabem, segur que has sentit més de 1.000 vegades que cal tancar l’aixeta. Tot i això, una etiqueta representant aquesta acció és més necessària del que sembla a simple vista.

Sabíeu que deixar-se l’aixeta oberta pot suposar una despesa de 12 litres per minut? És per això que cal recordar que, un cop utilitzada, cal assegurar-se d’haver-la tancat correctament.

2. Dutxes de màxim 10 minuts

Seguim amb l’aigua com a protagonista de les etiquetes. Si deixar-nos l’aixeta oberta suposa una despesa tan important d’aigua, sabeu quants litres pot suposar una dutxa de 10 minuts? Segons les estadístiques, es gasten 200 litres d’aigua per una dutxa curta de 10 minuts.

Si volem ser responsables amb els recursos del planeta i l’entorn, és crucial que fem una despesa intel·ligent d’aigua, evitant les dutxes interminables, ja que només serveixen per llançar aigua.

Sobretot cal evitar-ho en les èpoques de sequera, quan l’aigua és necessària per al regadiu i la prevenció d’incendis.

3. Apagar llums que no es necessiten

La gestió, els costos i la despesa d’energia és una de les grans lluites de la humanitat i també dels Càmpings de Girona.

A banda de l’elevada despesa que es deriva de gran quantitat d’energia que utilitzen els càmpings, la producció d’energia moltes vegades suposa incrementar la petjada de carboni dels humans, perquè si l’energia no ve de fonts renovables, es cremen matèries fòssils contaminants.

Per tant, tot i que molts càmpings ja es fabriquen la seva pròpia energia mitjançant plaques solars i sistemes d’aprofitament tèrmic, el senzill gest d’apagar un llum o de desendollar un electrodomèstic que no estem usant, ens permet reduir el nostre impacte mediambiental al planeta.

4. Moure’s sosteniblement

La mobilitat és un altre repte cabdal del s. XXI, cada dia al món ens movem milions i milions de persones, d’un lloc a l’altre en cotxe, avió, en tren, etc.; sense pensar en el cost mediambiental dels nostres viatges pel planeta.

Sabem que a vegades és inevitable usar el cotxe o l’avió per moure’ns, però altres vegades sí que ho podem evitar, sobretot perquè tenim altres opcions.

Si estàs de càmping i vols anar a la platja o a les poblacions properes, moltes vegades trobem opcions de mobilitat molt bones com és el transport públic o la bicicleta, que a banda de traslladar-nos d’un lloc a l’altre, ens anima a fer una mica d’activitat física ideal per al nostre organisme.

5. No arrancar la vegetació

Les plantes i les flors són precioses, i arrancar-les no només suposa matar allò que tant ens ha agradat, sinó que estem malmetent l’entorn i tot l’ecosistema. Sabíeu que als càmpings es creen microecosistemes amb milers d’espècies d’ocells, animals, insectes i vegetació?

Si entre tots cuidem l’entorn dels càmpings, no només gaudirem d’una natura més saludable, sinó que també podrem fruir amb un paisatge més viu i agradable a la vista.

6. No llançar les burilles a terra

Aquest és un bàsic! Per moltes vegades que ho repetim, sempre hi ha algú que llença les burilles a terra, un acte incívic i molt irresponsable.

Llançar una burilla a terra, no només suposa embrutar l’entorn, sinó que en zones amb vegetació abundant, pot acabar amb un incendi que destrueixi la vida i la bellesa d’aquells paratges que tant ens agraden.

Si veieu algú que llença una burilla a terra, li podeu recordar que té contenidors i cendrers perquè no els calgui fer aquest acte incívic.

7. Reciclar

Un altre clàssic, que no tothom té clar! Per això hem creat aquesta etiqueta per tal de donar importància a l’acte de reciclar.

Així doncs, per què és fonamental reciclar? Si reciclem, a l’hora de produir nous materials, evitem l’extracció de noves matèries primeres, utilitzant materials reciclats. D’aquesta manera, contribuïm a reduir les emissions de gasos contaminants a l’atmosfera i contribuïm a la lluita contra el canvi climàtic.

8. Reduir els sorolls

T’agrada la tranquil·litat dels càmpings i de la naturalesa? Aquest és l’objectiu d’aquesta etiqueta.

El soroll és un altre element contaminant que ens afecta de manera molt directa als humans. A banda d’això, és molt important no fer soroll a les instal·lacions dels càmpings per garantir un ambient tranquil i alhora respectar el descans dels altres campistes.

9. No tirar brossa a terra

Tots volem gaudir d’un entorn net i amigable, per això tant als càmpings com a la naturalesa és indispensable no tirar brossa a terra, sobretot perquè moltes vegades aquests elements inerts que deixem a terra, tarden molts anys a degradar-se.

Si mai us trobeu amb algú que embruta l’espai de tothom, us animem a recordar-li que té escombraries molt a prop seu.

10. Bosses reutilitzables

Per anar a comprar, per transportar coses o qualsevol altra acció; és recomanable utilitzar bosses reutilitzables i de cartó o biodegradables.

D’aquesta manera evitem l’ús de materials plàstics que són molt perjudicials per al medi ambient i que tarden milers d’anys a descompondre’s.

Sabem que molts de vosaltres ja teniu un comportament respectuós amb el medi ambient, i és per això que des dels Càmpings de Girona us volem donar les gràcies per ajudar-nos a mantenir l’entorn que tant estimem.

Ara que ja coneixes les etiquetes de sostenibilitat, és hora de fer les maletes i emprendre camí cap a les teves vacances sostenibles.

A gaudir! Ens veiem pels càmpings de Girona.

Troba el teu càmping