BEST CAMPSITE OF THE YEAR 2024. Vote for your favorite campsite and win a stay at the best campsite of the year. VOTE HERE

VOTE HERE for the best campsite of the year.

Discovering the DO Empordà Wineries

28 de avril de 2023

La DO Empordà és una denominació d’origen vinícola situada al nord-est de Catalunya, amb una extensió de més de 2000 hectàrees. Es tracta d’una zona amb una gran tradició vitivinícola, amb una cultura del vi que s’estén des de fa segles i que ha anat evolucionant fins a convertir-se en una de les més reconegudes del país.

Els cellers de la DO Empordà han anat guanyant prestigi i reconeixement en els últims anys, i és que la zona ofereix un clima, unes terres i unes varietats de raïm úniques. A més, els més de 200 cellers que hi ha en aquesta zona permet als visitants experimentar diferents tipus de vins i conèixer a fons el procés de producció d’aquests.

La DO Empordà compta amb una gran varietat de raïms autòctons, que són els que han estat cultivats tradicionalment en aquesta zona. Així, podem trobar varietats com la garnatxa negra, la carinyena i el samsó, o varietats internacionals com ara el syrah, el cabernet sauvignon i el merlot. Això fa que els vins de la DO Empordà siguin complexos i equilibrats, amb una gran varietat de sabors i aromes.

Si estàs allotjat en un dels nostres càmpings i busques alguna activitat per fer a la zona, visitar un celler DO Empordà sempre serà una idea genial! Hi trobaràs visites guiades a les vinyes, degustacions de vins i maridatges, i activitats relacionades amb la cultura vinícola. A continuació et recomanem alguns dels cellers que no et pots perdre si estàs per la Costa Brava.

Oscar Rodbag – Arxiu d’imatges PTCBG

Alt Empordà:

  1. Celler Espelt a Vilajuïga: Aquest celler és conegut per elaborar vins a partir de varietats autòctones de la zona com la garnatxa i la carinyena. La visita al celler inclou una degustació de vins i una passejada per les vinyes.
  1. Mas Llunes a Garriguella: Aquest celler destaca per la seva arquitectura singular i per elaborar vins amb una gran personalitat. La visita al celler inclou una degustació de vins i una visita a la bodega i les vinyes.
  1. Celler Hugas de Batlle a Colera: Aquest celler familiar es dedica a la producció de vins ecològics i biodinàmics amb varietats autòctones de la zona. La visita al celler inclou una degustació de vins i una passejada per les vinyes.
  1. Perelada: Aquest celler és un dels més coneguts de la DO Empordà i destaca per la seva gran producció i la seva gran varietat de vins. La visita al celler inclou una degustació de vins i una visita al castell i els seus jardins. A més, ara pots visitar el Nou Celler Perelada, el primer celler d’Europa amb certificat LEED Gold de sostenibilitat, dissenyat per RCR Arquitectes.
  1. Celler Cooperatiu d’Espolla: Aquest celler cooperatiu és una opció interessant per conèixer com es fa el vi en una cooperativa. La visita al celler inclou una degustació de vins i una visita a la bodega i les vinyes.
Joan Divi Figueras – Arxiu d’imatges PTCBG

Baix Empordà:

  1. Mas Oller a Torrent: Aquest celler, situat a Torrent, és conegut per la seva producció de vins de gran qualitat que expressen el territori de l’Empordà. Els seus vins són el resultat d’una combinació d’una agricultura respectuosa amb el medi ambient i un procés de vinificació curós.
  1. Clos d’Agón a Calonge: Situat en un entorn únic on es veu el mar, es dediquen a l’elaboració de vins de molt alta qualitat que expressen el terreny en què es produeixen i es reflecteixen les particularitats climàtiques de cada any. A més, el celler ofereix visites i amb tast, pícnic entre vinyes i experiències enogastronòmiques.
  1. Can Sais a Vall-llobrega: Aquest petit celler familiar produeix vins de gran qualitat amb un estil propi. Els seus vins són el resultat d’una combinació de la tradició vitivinícola de l’Empordà i una visió innovadora.
  1. Celler Brugarol a Palamós: Aquest celler està construït amagat sota terra just a sota de les vinyes. Amb unes càmeres subterrànies ens endinsarem cap als enigmes del celler descobrint la criança del vi i al mateix temps el joc de llums i ombres que generen l’espectacular arquitectura de l’estudi RCR. Una visita i tast que no us podeu perdre.
  1. Mas Geli a Pals: Aquest celler, situat a Pals, produeix vins de gran qualitat amb una personalitat pròpia. Els seus vins són el resultat d’una viticultura sostenible i un procés de vinificació tradicional. A més, el celler ofereix visites i tastets per als visitants.

Aquests són només alguns dels cellers que pots visitar a l’Empordà, però n’hi ha molts més que valen la pena conèixer. Cada celler té les seves particularitats i el seu encant, així que et recomanem que entris a la web de la DO Empordà i escullis el que més t’agradi!

Trouvez votre camping